torsdag 22 juli 2010

Tapas meny

Igår fyllde Oliver 8 år och han fick välja meny för kvällen.
Han är rätt Spanien inspirerad nu så självklart blev det Tapas.

1. Patata Brava
Skala och klyfta så mycket potatis som du tror att det går åt. Jag gjorde två kilo till ca 16 personer och det blev för lite.
Blanda ihop olivolja, chilipeppar, salt, sambal Olek, honung och tomatpuré i en skål. Blanda sedan ner potatisen. Låt stå i ca en timme. Sedan in i ugnen i 30 minuter. Om det blev någon sås över så häller du den över den varma potatisen. Servera med Aioli.

2. Chorizo
Skiva korven i två cm stora bitar. Bryn dem i olivolja. Häll sedan på vitt vin. Låt små puttra i ca 5-10 minuter. Strö på persilja!

3. Vitlöksräkor
Bryn skivad vitlök ca 5 st i mycket olivolja. Häll på räkor, massor, och låt dem vara i oljan i 5 minuter. Pudra på chilipulver. Mums!!!!

4. Sparris
Stek eller grilla grön sparris, skiva parmensan och lägg det på sparrisen, ringla över med balsamvinäger.

5. frikadeller
ta 800 g blandfärs, tillsätt två ägg, tomatpuré, ca 100 g parmensanost(riven), salt , peppar och en kruka med basilika som du hackar fint, pressa i ca 4 vitlöksklyftor. Blanda ihop allting och rulla till bollar. Gör dem köttbullsstora.

Bryn vitlök i olivolja, häll på ca tre burkar med passerade tomater, lägg i en grönsaksbuljongtärning och lite kokande vatten.

lägg i köttbullarna och koka dem i tomatsåsen i ca 15-20 minuter

Servera allt detta med painrich, melon, sallad och marinerade vitlöksklyftor.

Jag garanterar att det är en toppen måltid!!!!!!

2 kommentarer:

UllaMona sa...

Men åååååå så gott...
hoppas att du har en jättefin semester.
Kram

Anonym sa...

UllaMona:
Det är otroligt gott. Älskar verkligen när man får många smårätter att plocka ifrån. Mums!!!

Vår semesterledighet har varit fartfylld o bra.

kram

//Li-Ma