söndag 9 maj 2010

Söndagsmiddag

Kycklingfilé
vitlök
paprikapuré
fyra knipplökar
krossade tomater
räkor
hönsbuljongtärning
salt peppar

Stek skivad vitlök (ca tre klyftor) i olivolja
Sätt i kycklingen i grytan tillsammans med vitlöken
salta och peppra
ta ca 1 msk paprikapuré och blanda ner i grytan
häll på en burk krossade tomater
lägg i löken som är i halvor
lägg i hönsbuljongen och häll på ca 5-7 dl kokande vatten

låt puttra på svag värme tills det är dags att äta (det går att äta efter 30 min men blir godare ju längre det får koka)

Servera med jasminris eller bulgur

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mums!!! Lägger du i räkorna alldeles i slutet? Så himla kul med nya recept! Ses snart, kramar till er alla! Mia me´family!
(Som mormor Ester brukade säga)

Lisbeth sa...

Mmmmmums! Kyckling kan verkligen varieras hur mycket som helst. Det här lät gott.
Kraaaaam!

Anonym sa...

Mia: hi hi glömde att skriva det men visst har du fattat läget. Räkorna ska i sist. Om man vill kan man gärna fräsa dem i vitlök i en stekpanna och sedan hälla över dem i grytan. kramen

Lisbeth: Kyckling är bäst ingen protest.
kram

//Li-Ma

Annika sa...

Härligt gott det där låer då!!
DET skall testas.
tack för tipset.
Kram!!

Anonym sa...

annika: Testa på. Det är riktigt gott.kramen
//Li-Ma