måndag 7 februari 2011

Fläskfile med mozzarella

Höll visst på att glömma...
...att skriva ner receptet på helgens middag.

Förrätt

Västerbottenost chips med löjrom och annat mums

Riv osten och sätt i små högar på ett bakplåtspapper.
In i ugnen i ca 6-8 min 200 grader. Osten smälter och bildar fina chips.

Ta ut och låt svalna.

Toppa med creme fraishe, löjrom och annat som du tycker om. Jag hade räkor men rökt eller gravad lax är det som ursprungs receptet rekommenderar.

Varmrätt:

Putsa och fixa till fläskfile.
Stek den runt om så att ytan blir fin. Det tar ca 3 minuter.

Lägg filen i en ugnsfast form och gör 7-8 snitt i den.
I varje snitt lägger du en mozzarellaskiva och en bit salami.

Koka upp 1 dl creme fraiche och 1 dl vatten
Tillsätt lite tomatpure, salt, peppar. cayennepeppar, basilika och oregano.

Häll såsen på filén
Lägg salamibitar runt om filén

In i ugnen i ca 30-35 minuter 175 grader

Servera med något som du tycker om.
Vi hade klyftpotatis, broccoli och andra mumsiga grönsaker

Lycka till

3 kommentarer:

UllaMona sa...

Så gott det låter...ska spara ditt recept.
Kram

Annika sa...

Det där lät verkligt, verkligt gott!! MUMS!!!
Kram! Ska skriva ut receptet..

Lisbeth sa...

Jag håller också med om att det låter gott. Ska kopiera receptet och spara det.
Du är så duktig på det här att dela med dig av recept. :-)

Tack för det!

Kram kram!