tisdag 24 juli 2007

Semester

Vad är egentligen semester?
Åka runt, stressa, hinna med, träffa?
Vara, njuta, träffa, finna lugnet?
För vems skull har man semester och vad är syftet?
Sola, bada, njuta, vila, träffa, må bra!!!

Bara 2,5 veckor kvar på semestern!!!
:(

11 kommentarer:

Humlan sa...

Du ska ha semester för din skull... det är inte bra när man har en semester som gör att man känner att man behöver semester när det egentliga semestern är slut.
Kram

Unknown sa...

Humlan - Tack! Behövde få lite hjälp med tänkandet. Kram

Tankevågor sa...

Kom hem igår från några totalt avkopplande dagar. Men efter att bara ha varit hemma ett dygn kan jag inte fatta hur så mycket kan "ramla över en" på bara en dag!? Känns som om jag vill åka ut till Arlanda och hoppa på ett plan tillbaka igen.

FÖRSÖK få lite vila och bara vara med dig själv! Jag hör ju att du behöver det!
Tänker på er! Kram

Anonym sa...

BEKÄNNELSE

Semester? Finns det något som heter semester när man är småbarnsförälder? Jag är inne på min andra semester vecka och saknar jobbet redan! Ja ni hörde rätt!

Varför?
Har en 2½ åring som trotsar och gråter sig fram till allt och mundiarrén är på topp nivå;
" Gör inte så" "slå inte din bror" "skrik inte" "NEJ NEJ NEJ". En skällande mor dag in och ut är inget roligt. Att varva mellan uteaktivitet och matlagning tre gånger om dagen är ingen hit heller! Spring till grönan, skansen, träffa folk m. m. Och så har vi ens partner som går en på nerverna ibland. Man är helt enkelt inte van att umgås så tätt in på varandra.

Jag har inte alltid lust att göra dessa grejer med barnen, men gör det ändå, för deras skull. Jag kan inte sitta inne en hel dag och göra det jag vill, för då får jag t ex panik över att vi måste gå ut, då barnen behöver frisk luft. Förstår ni vad jag menar? Det blir påtvingat! (Inte alltid, undantag finns!)

Visst barnen har roligt och visst är jag glad över att få vara med dem, men arbetsbelastningen är obarmhärtig! Den är fysisk och psykisk påfrestande! Hjärnan går på högvarv dygnet runt! Det kan inte direkt kallas för semester!

Och inte nog med det, är vi osams med vädergudarna! REGN, REGN och åter REGN!! Hur många gånger har man doppat sig denna sommar? Om inte jag badar ett antal gånger på somrarna känns det inte som att det har varit sommar! Håller ni med?

P g a det dåliga vädret var vi så nära att åka iväg till Spanien med några nära vänner, men ack nej! Bara flygbiljetterna kostade skjortan! De skyhöga priserna beror också på det dåliga vädret. Det dåliga vädret sätter också press på hjärnan som ska försöka vara påhittig under regnet. Att bara leka på gården varje dag är inte roligt heller! Om solen kunde stråla i några dagar, så kunde man njuta av att ligga på stranden varje dag. Det tröttnar ingen på och man behöver inte var påhittig. Vi kan i alla fall konstatera att det dåliga vädret för inget gott med sig. Speciellt i ett land som Sverige, där vi är så beroende av vädret.

Ja…så känner jag efter 1 ½ veckas semester! Så med andra ord så förstår jag dig Linda-Mari! Det som ändå egentligen är bra, är att man trots allt får distans till jobbet och det kan väl kallas för en mini-semester antar jag……

Det är 3 ½ vecka kvar av min semester och det är blandade känslor. Ena sidan saknar jag jobbet (då jag trivs så bra) och det känns långt dit, å andra sidan känns det för nära, då jag inte hunnit vila upp mig riktigt. Men trots mitt bittra inlägg här, så hoppas jag på lite bättre dagar, framförallt soldagar. Det skulle göra susen!

Nej nu måste jag sluta skriva och börja tänka på vad vi ska äta till Lunch. Sedan gå iväg till Kista Galleria för att köpa födelsedagspresent till mitt kusinbarns ettårsdag! Komma hem, göra oss i ordning och åka iväg på kalas. Hela släkten är samlad, så det kommer att bli kul att träffa alla, då man inte hinner göra det så ofta nuförtiden! Here vi go again !

Skönt att skriva av sig. Nu har jag fått nya krafter!

Hmmmm …..jag kanske borde skaffa mig en egen blogg site!

Största kramar till dig kära Linda-Mari!

Hör av dig när du kommer hem. Min kropp är i behov av några glas vin!

Kurden

Unknown sa...

Londongirl - Hem ljuva hem? Vi tar ett plan när jag kommer hem. Tills dess vilar vi oss bägge två så gott vi kan. We need it!!! Tankar till er och bamsekramar

Älskade Kurd - Wow! Jag vet att du är världsbäst på att prata. Nu leder du kommentarsligan oxå. Grattis!!! :)
Vi har ju pratat om det här med att ha barnen hemma en hel sommar. Förnuftet säger att barnen ska vara lediga men jag är beredd att ta en diskussion om detta. Du,jag o Londongirl ska dricka rödvin och bara vara när jag är hemma igen.
Puss o kram hälsa familjen

Tankevågor sa...

Jag ser fram emot att du kommer hem!Vill inte vara tjatig men du vet....J.. L...... E.... D..!!!

Anonym sa...

Jag önskar så att jag hade mer semester...behöver vila..(samt vara mer barnfri)kanske nästa år!! Men njut av din ledighet och stressa inte!!!
(Hoppas jag kan få vara med på ett hörn när ni ska dricka rödvin????)
Kram

Unknown sa...

Jennie - klart att du ska med. Vi som är i behov av semester ska alla gå ut och dricka oss redigt lediga... kram

Sabina sa...

Ja uscha själv har jag bara 1 vecka kvar av mina futtiga 3 veckor=(
Dubbel blä......

Tankevågor sa...

YEES! Jag har lyckats få iväg ett mail till här ute från ön! Om det nu inte krockar med någon mås så ska det väl ta sig ut i cyberrymden! Kram

Unknown sa...

Sabina - Njut av den lilla vecka som är kvar. Har vi tur blir det fint väder. Kram

Lg - ja se måsar! Men den här gången kryssade mailet mellan dem. Fick det!!! Svarat!!! Kram