Kyckling med pesto
Stek kycklingfilé som du strimlar först.
Krydda med salt och peppar.
Sätt i en ugnsfastform.
Bred på pesto med basilika, hackade gröna
oliver, fetaost (smulad) och häll på grädde.
Toppa med inlagda soltorkade tomater.
In i ugnen i ca en halv timme, 200 grader.
servera med ris eller potatis
Aubergingryta
Bryn lammgrytbitar eller nötgrytbitar i milda.
Salta och peppra.
Koka upp ca 1 liter vatten.
Skär minst 2 auberginger i lagoma smakbitar
Klyfta 3 tomater
Skiva 2-4 vitlöksklyftor
Skiva 2 turkiska paprikor
När köttet är brynt blandar du ner ca 2-3 msk tomatpuré,
2 msk paprikapurè
Lägg på grönsakerna, rör inte ner dem. De ska ligga ovanpå köttet.
Häll på kokande vatten. Börja med hälften och häll sedan på mer om
du vill ha mycket sås.
Koka länge!!!!!
Servera med Jasminris
Stek riset i ca 50 gram milda och ca 1 msk salt
Häll på kokande vatten
Sätt på ett lock som har en handduk lindad runt sig
Koka i ca 15 minuter på svag värme
Låt sedan stå under lock och gotta till sig.
Smaklig måltid!!!!!
***********************************
Det första receptet kommer från T´s mamma
och recept nr 2 från min kurdiska vän.
Det kan vara så att jag avviker från de ursprungsrecept
som jag fått av ovanstående personer. Men jag brukar
göra så som jag kommer ihåg och utifrån vad jag
har hemma. Det blir bra det med!!!!
12 kommentarer:
Grytan med lamm eller nötkött lät ju jättegod, måste prova. Gillar ju långkok!
Alltid lika roligt med nya maträtter....
PoK
Lillasyster
Ska också prova den där grytan, har hört om den flera gånger.
Om du träffar Dilovan snart kan du väl be henne skicka brödreceptet på det goda brödet vi åt på Ulriksdal förra november!
Säg att vår chaufför längtar efter det. ;-)
Kramar i massor
Aubergingrytan ska jag prova på...ska testa med renkött.
Kul med nya maträtter, om du har nåt gott bröd så snälla lägg ut receptet...här är det idétorka när det gäller bröd.
Kram
Du har en utmärkelse på minblogg.
Kram
Mmm låter gott båda två, mums.
Jag jag snor väl receptet å använder i framtiden=)
Kram å tack
Nämen vad SNYGG din blogg har blivit!!! WOW!!! Vilken fin header!
KUL att vara tillbaka här hos dig!!
Kram!!
Hej vännen!
Det var ett tag sen jag var härinne...Okej nu när jag läst lite kan jag sammanfatta allt här. Roligt att du gör reklam för min kurdiska gryta och riset. Det märks att du har gjort det några gånger då du hittat exakta mått för en lyckad recept.
WOW vad fina ni är på bilden på din syrras bröllop. Äntligen en bild på mormor! Snygg morsa du har, nu vet jag vem ni brås på va gäller skönhet!Även fina bilder från sommaren uppe i norr.
Hälsa Londongirl att jag ska försöka hitta receptet, (hoppas jag..hmmm). Chauffören kan väl inte gå omkring brödlös! Annars har jag en jätte god brödrecept som jag fick när jag var på ungdomkonferens i våras. Jag lyckas ordna recepten men inte fan hinner jag baka brödet!
Miss you, få se om jag hinner komma förbi ditt jobb en snabbis efter att jag lämnat ungarna.
Kramisar
Dilovan
barbamorsan - jag lovar, den är superb!!! Lycka till!
Lillasyster - visst är det! Vill ha massor av nya recept som är lätta att göra.
kram
LG - gör den!
Ja nu har du ju själv träffat Dilo och vi får pressa henne med receptet.
Kramisar
ullamona - ja gör det. Skriv sedan hur det blev.
Tack för utmärkelsen. Jag blev jätteglad. Själv har jag svårt att nominera några då alla betyder så mycket för mig.
kram
Sabina - sno på du. Det är det som är meningen. HOppas att det smakar!
Kramis
Annika - Tack, vad glad jag blir. Visst är bilden fin! Den är så somrig att man blir tårögd.
Härligt att du är tillbaka nu.
Kram
Dilovan(kurden) - Som du vet älskar vi i vår familj den här grytan. Det är lilla o´s favvomaträtt. Vi kan äta den hur mycket som helst.
Tack för de fina orden. Visst är min mammsing fin!
Vad roligt det var att träffa dig idag. Nu måste det ske snart igen. Mycket snart.
Krama om alla i familjen
Hej! Dilos gryta gjorde jag med strutskött igår. Blev jättegott. Annars har jag fått två vegeterianer hemma, det är jättejobbigt. Kom gärna med förslag på alternativa kötträtter.Det blir lite tröttsamt att äta korn hela tiden.
Kramar J1
J1 - herre gud vad häftigt med gryta på strudskött. Blev det bra???
Kramisar
strutskött menar jag! Det blev felstavat. Morr
Skicka en kommentar